Waarom korfbal?

Korfbal is een energieke en dynamische sport die steeds meer in de kijker komt te staan. Het doel is om al passend de bal dichtbij, en nog veel belangrijker, ín de korf te krijgen. En nergens beter om dat bij Korfbalclub Leuven te doen. Een ambitieuze maar tegelijk ook warme club die je snel een tweede thuis zal noemen.

Al vanaf 5 jaar kan je bij ons komen spelen en dat gemakkelijk volhouden tot je ouder bent dan 65. Ook ballen, palen, en velden groeien daardoor mee met de spelers. Daarnaast is het meest unieke aan onze sport dat jongens en meisjes samen in een team spelen. Dat wil dus zeggen dat werkelijk iedereen welkom is bij ons.

  • Ben je op zoek naar een club die je met open armen zal ontvangen? KCL is het antwoord.
  • Wil je daarnaast een goede begeleiding in het leren van het korfbalspel door ervaren trainers? KCL is het antwoord.
  • Vind je ook nevenactiviteiten leuk (denk aan spaghettiavond, playbackshow, jeugdweekend, …)? KCL is het antwoord.

Kortom, KCL is op zowat alles wel een goed antwoord.

Ik hoor jullie al denken “Zo’n dingen staan toch op elke website van een sportclub geschreven?”

Klopt. Maar dit komt niet uit het niets. Ik ben zelf namelijk beginnen korfballen toen ik 7 jaar was, wat wil zeggen dat ik ondertussen bijna 15 jaar trouw lid van deze club ben. Ik heb ons zien groeien van een klein sportclubje dat speelde op een patattenveld tot een grote en professionele club met prachtige nieuwe velden. Ik heb hier al zo veel bijgeleerd, zowel als speler en als trainer. Daarnaast gaat er niet veel boven samen met je vrienden en vriendinnen op het veld te staan en voor die overwinning te strijden. Het zijn al deze redenen, en nog veel meer, die ervoor zorgen dat je zelfs op vakantie de dagen aftelt tot je weer kan gaan korfballen.

Yne Persyn, trotse korfbalspeelster bij KC Leuven

Back To Top